2 Mar 2018 | ,

Bent u in control over uw ERP (software) pakket

Control, dit is het beheer van alle aanpassingen in code of het volgen van alle mutaties van uw gegevens over uw ERP-pakket, zoals Odoo (ISAH),  wordt steeds belangrijker.  Dit kunt u bijna niet aan uw leverancier of aan slimme technische jongens overlaten.

Wijzigingsmanagement wordt steeds belangrijker

Het tempo van de aanpassingen van uw bedrijf en de eisen welke klanten aan u stellen veranderen steeds. U moet uw bedrijfsprocessen continu aanpassen en optimaliseren aan nieuwe situaties. Hierbinnen is het erg belangrijk dat u uw IT – systemen goed aanpast. De aanpassingen van uw informatiesystemen dienen goed te worden doorgevoerd en gedocumenteerd. Indien u dit goed doet, bent u in control.

Daarnaast vereist de overheid (privacy wetgeving), ISO9001 en ISO/IEC 27001 dat u uw informatie systemen goed beheert.

Hoe gaat u dit concreet uitvoeren, naast de drukte van alledag.

Aan wie moet u de control geven?

U kan het beheer van aanpassingen overlaten aan uw ERP-leverancier of andere leveranciers van software, echter kennen zij u bedrijf en weten zij op welke wijze aanpassingen het beste kunnen worden doorgevoerd. U kunt werken met eigen personeel. Alleen goede medewerkers zijn helaas niet eenvoudig te vinden.  Tevens als u met eigen personeel werkt hoe zorgt u ervoor dat de kennis en kunde van uw medewerkers courant blijft?  Hebben zij overzicht in wat er door andere bedrijven wordt gerealiseerd?

Wij beheren voor onze klanten de ERP

Wij zorgen voor een goed wijzigingsbeheer

Onze ervaren medewerkers onderhouden goed contact met uw bedrijf en de manier van werken. Tevens gaan wij samen met u op zoek naar verbeteringen in deze werkwijzen. Indien een nieuwe versie van een ERP-pakket, zoals Odoo ( ISAH) , u hiermee kan helpen, zullen wij deze zeker met u implementeren. Alle code en aanpassingen hierbinnen worden door ons gedocumenteerd en opgeslagen, zodat wij ook eventueel aanpassingen vlot kunnen terugdraaien.

U wordt door ons objectief geadviseerd over nieuwe trends en aanpassingen, zodat u voor uw bedrijf de juiste keuze kunt maken voor de investeringen in uw IT.

Het resultaat van goede controle

  • Uw code blijft behouden.
  • U kunt eenvoudig terug naar een oude situatie
  • U beslist over een software update
  • Software fouten worden opgelost en komen niet meer terug.
  • Uw software gebruik sluit aan op de behoefte van uw bedrijf.

Wat in 2018 !!?? Code verdwenen, fouten komen terug.

Helaas zijn wij de afgelopen maanden door verschillende “oude” klanten van ons benaderd dat code was verdwenen en/of plotseling fouten terugkwamen naar een update van ERP-leveranciers of andere programmeurs. Laat u dit niet overkomen! Een update is al complex genoeg en kost u een flinke som geld.

Uiteraard proberen wij zo goed mogelijk klanten te ondersteunen, echter met ongedocumenteerde aanpassingen van andere partijen, kunnen wij weinig.

Voor klanten welke met Odoo of Isah werken, hebben wij tevens een hoop functionaliteit gestandaardiseerd middels WTell of standaard maatwerkmodulen. Het toepassen ervan scheelt u een hoop geld doordat de software reeds is ontwikkeld.

Ja, ik wil ook controle over mijn bedrijfssystemen