29 Nov 2018 | ,

ERP productiebedrijven selectie

Selectie ERP productiebedrijven is hard werken. Er bestaan voor de maakindustrie een hoop specifieke software pakketten. Hoe selecteert u het juiste pakket voor uw bedrijf? U doet dit in principe eenmaal voor uw bedrijf.

Pakketten met goede functionaliteit voor ERP productiebedrijven vanaf de standaard zijn:

  • De Ridder Data Systems
  • MKG
  • Odoo
  • Plan de Campagne

Indien uw bedrijf binnen de functionaliteit van deze pakketten past, dan maakt u in principe een goede keuze.  U zult een vlotte implementatie hebben en het pakket kan u binnen het dagelijks gebruik goed ondersteunen.

Wij zullen in dit artikel beschrijven met welke redenen ERP productiebedrijven binnen de maakindustrie kunnen overwegen om Odoo te selecteren.

Odoo is een open community

Indien u kiest voor de software van Odoo, dan kiest u in principe niet voor een specifieke leverancier. U kiest voor ondersteuning door het bedrijf Odoo, Odoo-partners en een hoop freelance ontwikkelaars en consultants.

De code van uw software is vrij toegankelijk en open.   De ERP software is voor uw bedrijf enorm belangrijk. Geef uw bedrijfsproces niet uit handen aan een specifieke leverancier? Met de Odoo behoudt u controle over de ERP productiebedrijven.  Wisselen van implementatie partner is altijd mogelijk.

Uw gegevens en gehele bedrijfsproces is altijd voor u toegankelijk.

U behoudt controle en keuze vrijheid. 

Odoo Community

Odoo is gebaseerd op principes van de 21e eeuw

De tijd dat software als product een dure oplossing dient te zijn is voorbij. De kosten om het te produceren kunnen over vele gebruikers en klanten worden verdeeld.

Odoo heeft 4 miljoen gebruikers wereldwijd en dit aantal groeit sterk. Dat maakt de kostprijs laag en de mogelijkheden tot nieuwe ontwikkeling groot.

Odoo partners verdienen dan ook niet aan de verkoop van software. Zij verdienen aan de dienstverlening en dat uw bedrijf Odoo goed inzet. Het doorschuiven van software als product door junior consultants wordt door de community en klanten afgestraft.

Gevonden software oplossingen worden wereldwijd gedeeld en dat betekent dat een software behoefte inmiddels al ingevuld kan zijn door een Odoo-partner in Mexico en u deze dan gewoon kunt inzetten.

Vertel mij meer over de eenvoud van Odoo

Odoo is open

Het open karakter sluit perfect aan het feit dat verschillende apparaten met elkaar worden verbonden (Internet der dingen) Odoo heeft hier vanaf versie 12 een standaard oplossing voor.

ERP software wordt een standaard product. Van belang is meer de wijze van inzet, service en implementatie. De community van Odoo is reeds ingericht op deze nieuwe werkelijkheid.

Vertel mij meer over Odoo 12

Odoo is wereldwijd

Binnen de maakindustrie voor productiebedrijven is het gebruikelijk om de productie over verschillende landen en continenten te verdelen. U wilt ook andere markten gaan bewerken, o.a. in de VS, Duitsland en Azie. Odoo heeft een wereldwijd netwerk van lokale partners welke met elkaar samenwerken.

Tevens is meertaligheid, meerdere bedrijven en meerdere valuta’s gewoon standaard binnen Odoo.

Uw software zal u niet belemmeren bij de internationale ontwikkeling. Bij de specifieke Nederlandse partijen bent u afhankelijk of zij een vestiging hebben in het buitenland of moet u met verschillende pakketten werken.

Uw maakbedrijf  werkt wereldwijd met Odoo ondersteund door lokale partners

Odoo is meer dan volledig voor productiebedrijven

Odoo heeft voor de productiebedrijven binnen de maakindustrie goede functionaliteit voor het maken van:

  • Calculaties
  • Project resultaat (VC/NC)
  • Onderhanden werk.
  • Planning

Tevens kunt u vrij vlot u bedrijfsspecifieke logica in de software verwerken. U kunt met Odoo de complexiteit van software kiezen welke u nodig heeft voor uw bedrijf.

Als voorbeeld kunnen we de planning nemen. Deze kan bestaan uit een simpel overzicht van uw bewerkingen. Indien u geavanceerder wilt plannen, dan kan MRP – functionaliteit worden aangezet door het installeren van andere apps (toepassingen).

 

Odoo voor productie vertel mij meer

Andere branche specifieke oplossingen kunnen worden gecombineerd.

Naast functionaliteit specifiek voor productiebedrijven kunt u binnen Odoo vanaf de standaard gaan werken met een kassa (pos), webshop,  of eventueel uw wagenpark gaan beheren (lease).

De software houdt niet op bij alleen software voor maakbedrijven en dat geeft u de mogelijkheid om vlotte andere zaken op te pakken

Vertel mij meer over de functionaliteit van Odoo

Een juiste keuze maken

Voor uw ERP productiebedrijf wilt u een juiste keuze maken. Wij raden u aan om te kiezen voor een partner welke meedenkt om uw bedrijf beter te laten functioneren.

Graag leggen wij de mogelijkheden van Odoo uit, zodat u Odoo kunt meenemen om een goede keuze te maken voor uw ERP productiebedrijf.

Laat ons een goede keuze maken