9 Mar 2009 | ,

Module beschikbaar voor gegevens uitwisseling met Excel

Voordeel van Excel is dat u eenvoudig gegevens kunt aanpassen en deze met uw toeleveranciers, klanten en personeel kunt uitwisselen. Het nadeel is dat Excel in principe geen database is en dat deze gegevens niet worden gecontroleerd op betrouwbaarheid en geldigheid. Om toch goed met Excel en een database te kunnen werken, hebben wij een module ontwikkeld waarmee u eenvoudig gegevens kunt inlezen en exporteren vanaf Excel.  Dit geeft u de flexibiliteit van het eenvoudig uitwisselen van gegevens en bij het inlezen de betrouwbaarheid dat deze correct zijn zonder dat u hier veel moeite voor hoeft te doen.

Gebruik WTell als uitwisselingsplatform

De afgelopen periode zijn er bij Wilhelm Tell vele verzoeken binnengekomen om een import of een export te ontwikkelen voor de verschillende bedrijven welke worden ondersteund. Men wil graag op een snelle eenvoudige manier de data kunnen wijzigen of aan klanten kunnen aanleveren, maar ervaart dikwijls dat dit binnen het bestaande software pakket lastig is te realiseren.

Wel is men bekend met Microsoft Excel en weet men wel op welke wijze hierbinnen gegevens is aan te passen of te muteren. Dit is de reden waarom veelal verzoeken binnenkomen om een import of een export op maat naar Microsoft Excel te ontwikkelen.

Wilhelm Tell vindt programmeren best wel leuk, maar om telkens op maat een nieuwe import en/of export script te ontwikkelen is niet echt de bedoeling. Dit kost gewoonweg veel tijd, kosten en heeft het risico met zich dat er fouten worden gemaakt. Dit is de reden waarom er nu een standaard module is ontwikkeld voor het importeren van en exporteren naar Excel.

De module is enthousiast in gebruik genomen.

Bij het vrijkomen van deze module is deze meteen door een 5-tal klanten in gebruik genomen en worden er nu aanvullende Excel imports en exports gedefinieerd. Dit worden binnen WTell Excel-Projecten genoemd. Als u gebruik maakt van WTell dan kunt u meteen profiteren van de nieuwe functionaliteit welke als nieuwe module bij WTell dient te worden geïnstalleerd.

Bent u nog geen gebruiker van WTell, neem dan contact op met Wilhelm Tell om te onderzoeken of deze module ook voor u een goede oplossing voor het importeren van of het exporteren naar Excel is. Wacht niet meer langer en bel 085 -760 8660