20 Jan 2014 |

Module fasen planning beschikbaar

Binnen uw bedrijf heeft u veel moeite om uw planning actueel te houden en wordt u teveel beziggehouden met het plannen van de details.  Het liefst zou u met een grove planning willen werken, waarbij u wel overzicht houdt over uw voortgang, echter u hoeft niet bij iedere aanpassing meteen opnieuw te gaan plannen.  Uw productieproces kenmerkt zich door grote productieopdrachten welke duidelijk in verschillende fasen worden uitgevoerd. U heeft moeite om uw productie als een project te plannen, echter u wilt niet iedere bewerking afzonderlijk inplannen.

Wtell heeft de module fasenplanning voor u

Met de module fasenplanning van WTell kunt u uw afzonderlijke productieopdrachten of artikelen welke u wilt produceren groeperen en indelen in verschillende fasen.  Als u de genoemde fase inplant, dan worden automatische alle afzonderlijke productieopdrachten mee gepland.  Hierdoor kunt u vlot op globaal niveau uw planning bepalen.  Tevens kunt u bijvoorbeeld uw planning zo indelen dat u per periode bepaalde zaken op een vestiging af wilt hebben, omdat deze moeten worden opgehaald per containerschip. Binnen de module planning kunt u ook instellen dat alle benodigde artikelen dan ook aanwezig moeten zijn, zodat uw medewerkers binnen de module periode zelfstandig de volgorde van de afzonderlijke productieopdrachten kunnen bepalen en optimaliseren, als zij het totaal maar afronden binnen de gefaseerde tijd.

Globaal overzicht en geen detail

Klanten melden dat het grote voordeel is dat zij nu vlot een globaal overzicht hebben van hun productieplanning zonder dat zij meteen hoeven te focussen op de details.  Tevens geeft deze manier van plannen afdelingen de kans om zaken binnen een fase te optimaliseren.  Ook is men minder tijd kwijt aan het continu aanpassen van de planning en heeft men bij eventuele verstoringen meteen de kans om een andere opdracht op te pakken zonder de meteen de planning hoeft te worden voorzien.

Tevens is als een fase niet kan worden gehaald meteen duidelijk waarop men zich moet gaan focussen om een fase en dus de planning wel te halen.

Men verliest door de hoeveelheid bomen het overzicht niet.

Ook wat voor u?

Wilt u ook op deze manier gaan plannen.  Neem dan contact op met Wilhelm Tell 085 – 760 8660