24 Sep 2018 |

ODOO Shopfloor maakbedrijven

Odoo Shopfloor. De meeste ERP-leveranciers binnen de maakindustrie weten u te vertellen dat u shopfloor management (werkvloer beheer) moet aanschaffen. Dit is een extra dure oplossing bij hun complexe ERP-pakket. U moet hiervoor een hele implementatie uitvoeren. Kan dit niet eenvoudiger? Ja dat kan. Bij Odoo kunt u Shopfloor management gewoon toepassen als u de module Odoo Productie afneemt.

Odoo Productie het eenvoudige ERP alternatief

Met Odoo Productie kunt u met simpele stappen beginnen om uw productieproces binnen uw maakbedrijf te organiseren en aan te sturen:

  • U kunt grof beginnen en de verfijning zoeken welke u echt nodig heeft.
  • U hoeft dus niet meteen alles in detail te implementeren en kan langzaam verfijnen.
  • U leert zo langzaam de software kennen en kan zo ook de juiste beslissingen nemen over de wijze van implementatie.

U kiest dus voor de complexiteit van aansturing binnen uw ERP-pakket welke bij uw bedrijf past.

Begin eenvoudig. Zo vermindert u het risico dat u een verkeerde software keuze maakt aanzienlijk. Dit scheelt u tijd en geld.

Voor onze klanten welke met Odoo Productie werken kan de inzet van Odoo Shopfloor een extra stap zijn in de implementatie van Odoo binnen het productieproces.

Wij kennen Odoo niet. Vertel eens wat meer

Odoo ShopFloor

Met Odoo ShopFloor heeft u meteen een goede oplossing om de handelingen binnen uw bewerkingen (machines) te organiseren.   Vanaf de dashboard krijgt u te zien hoeveel werkorders een bepaalde handeling heeft.

Een productieproces wordt in Odoo verdeeld in verschillende werkorders welke de handelingen beschrijft welke moeten worden uitgevoerd om het product te maken

Odoo Productie DashBoard. U ziet de werkorders welke zijn ingepland
Lopende werkorders bij een bewerking in Odoo

 

Uw medewerker klikt vervolgens op de betreffende bewerking en krijgt dan een overzicht van welke productieopdrachten er moeten worden uitgevoerd en wanneer deze zijn ingepland.

Odoo Productie Overzicht van geplande orders op een bewerking
Overzicht van geplande orders op een bewerking

 

Er wordt dan gekozen om met een bepaalde bewerking te starten. Deze medewerker klikt op deze bewerking en meteen verschijnen de instructies om de handeling uit te voeren middels een productie tekening. De medewerker kan op de knop drukken op te beginnen, zodat ook meteen de tijden worden geregistreerd.

Odoo Shopfloor meteen de instructies op de tekening zichtbaar
Odoo Shopfloor meteen aan de slag met de bewerking

Odoo Productie betekent eenvoud

Met Odoo Productie heeft u een prima oplossing om uw productieproces binnen uw productiebedrijf aan te sturen.  Een goede standaard verfijning in de inzet van ShopFloor management.  Deze kunt u eigenlijk meteen goed inzetten zonder aanpassingen.

Graag helpen wij u maakbedrijf vooruit met de software van Odoo.  Laat u overtuigen dat het beter kan.

Let mij de shopfloor management van Odoo eens zien.