30 Mar 2019 |

Standaardiseer werkprocessen

Standaardiseer werkprocessen kenniswerk. Hoezo?

Binnen de maakindustrie is het aandeel van de kosten van de kenniswerkers, zoals verkoop,inkoop en werkvoorbereiding de afgelopen jaren flink gestegen. Deze kosten kunnen zelfs hoger zijn dan de directe productiekosten. De meeste maakbedrijven monitoren de directe productiekosten nauwgezet. U zoekt continue naar oplossingen om deze kosten te verlagen om zo u rendement te vergroten.

Hoe doet u bedrijf dit met de zogenaamde kosten van de kenniswerkers? Het lijkt logisch om deze kosten ook te managen.  Neemt u al stappen in deze richting?

Krijg controle over een groot deel van de werkzaamheden binnen uw bedrijf.

Standaardiseer werkprocessen. Het aandeel van de werkzaamheden van het zogenaamde kenniswerk stijgt.

Wist u echter dat zeker 80% van deze werkzaamheden gestandaardiseerd kunnen worden. Dit kunt u bereiken door deze processen goed te beschrijven. Vervolgens kunt u indien u dit goed heeft gedaan deze werkzaamheden grotendeels automatiseren.

Slechts 10% van de zogenaamde kenniswerkers voert echt creatieve werkzaamheden uit welke nog niet de standaardiseren zijn.

 

Laat uw processen onderzoeken

Standaardiseer werkprocessen kenniswerk. Laat u niet misleiden dat kenniswerk niet te standaardiseren is. Dit werd in het verleden ook gedacht van productieprocessen. Deze zijn in het verleden met enorme productiviteitswinsten gestandaardiseerd.

Neem de stap en ga de kennisprocessen eens benaderen zoals u productieprocessen benadert.

Standaardiseer werkprocessen. In de meeste gevallen is het gewoon een kwestie van anders gaan denken.  In het begin zal het niet meevallen. Uw kenniswerkers zullen aangeven dat zij uniek werk doen en het al erg druk hebben.  Laat door middel van een snelle toepassing zien dat door standaardisatie winsten voor hen zijn te behalen.

  1. Standaardiseer formulieren
  2. Deel werktijd in verschillende werkzaamheden in en verbeter de tijd welke aan uitzoek en correctiewerk wordt besteed. Pak de oorzaak van dit aan.
  3. Standaardiseer uw databases en gegevens binnen uw bedrijf.

 

Om hierbinnen winsten te behalen heeft u in de meeste gevallen geen nieuwe update van uw ERP-pakket nodig of hoeft u geen nieuwe software aan te schaffen.

U kunt door anders te denken en de inzet van eenvoudige aanpassingen vaak veel bereiken. 

Neem de stap in 2019

Standaardiseer werkprocessen. Ga eens anders kijken naar uw werkprocessen en ga uw personeel beter benutten.  Graag denken onze consultants met u mee om dit beter te doen.

Tevens kunnen wij u assisteren om eenvoudige aanpassingen in uw software te maken zodat u meteen een andere manier van werken in uw systeem kunt verankeren.  Wij ondersteunen bedrijven met ISAH en Odoo.  In de meeste gevallen maken wij binnen ISAH schermen vaak eenvoudiger en helpen wij klanten om Odoo goed in te zetten.

Verandering is niet eenvoudig. Laat u begeleiden door een partij welke hier ervaring mee heeft. Neem met ons contact op.

Contact