26 Aug 2018 |

Uw ERP implementatie partner?

Implementatie partner is dat nu belangrijk? De keuze voor een goed passend ERP - pakket is voor uw bedrijf pas ontzettend belangrijk. Een ERP-pakket dient voor u meerwaarde te leveren. Naast een goede keuze van een ERP-pakket is het echter ook belangrijk om een goede implementatiepartner te kiezen.

U dient te beseffen dat niet altijd de leverancier van het pakket deze voor u in gebruik neemt. Vaak wordt er gekozen voor een partnerbedrijf welke het voor u gaat invoeren.

Bekende partijen in de ERP-markt

De bekende partijen in de ERP-wereld leveren als standaard pakket de software. Voorbeelden zijn Microsoft, Oracle en SAP. Binnen Nederland heb je ook nog Exact, Unit4 en Accountview. Daarnaast zijn er lokaal ontwikkelde oplossingen, zoals Ridder en ISAH. Zij implementeren zelf, huren zzp’ers of werken met verschillende implementatiepartners. U wilt toch kiezen met wie u uw bedrijf gaat verbeteren? Dit laat u toch niet afhangen van markt belangen van uw ERP-leverancier.

Voor u is het van groot belang dat u een partij als implementatiepartner kiest welke voor u het beste uit een ERP-pakket haalt.

De bekende weg door anderen reeds gelopen.

U kunt veilig gaan en een bekende partij kiezen. Gaat u dan uw ERP beter inzetten van uw concurrentie? Gaat u het dan beter doen? Beter is om verder te kijken en goed op onderzoek te gaan naar een ervaren implementatie partner binnen uw branche of bedrijf. Indien u werkt met een partij welke uw bedrijf en branche goed begrijpt, dan zult u sneller tot goede resultaten komen met de implementatie van ERP binnen uw bedrijf.

Kies voor een partij welke met u meedenkt.

Vaak komen wij bij selectietrajecten klanten tegen, welke in principe voor de laagste prijs gaan. Dit is jammer. Op deze manier krijgt u nooit de meest optimale oplossing. In de meestal bent u ook duurder uit. In het begin zult u kosten besparen, echter als u reeds gekozen heeft voor een ERP-pakket dan komen er snel extra kosten of bijdragen bij. Uw bedrijf is hiermee niet geholpen.

Let bij de selectie goed op of u met een partij zaken doet waarmee u goed kunt communiceren en welke ook kijkt naar het belang van uw bedrijf.

Overweeg een minder bekende naam

U kunt ook besluiten om minder bekend ERP-pakket te kiezen, zoals Odoo. Dit pakket is vanwege de eenvoud en het
opensource karakter duidelijk anders dan de rest. Het voordeel is dat u niet afhankelijk wordt van 1 partij welke de software voor u ontwikkeld en keuze heeft over verschillende partijen.

Vertel mij meer over Odoo

Graag helpen wij uw bedrijf vooruit

Heeft u reeds een keuze gemaakt voor een ERP-pakket. Wilt u stappen maken met uw bedrijf. Graag helpen wij u hiermee. Onze consultants nemen u graag mee op weg naar verbetering. Wij zijn een klein team dat klanten vooruit wilt helpen met hun organisatie. U maakt vaak meteen kennis met onze consultant welke het in de meeste gevallen ook voor u gaat doen.

Zo hebben wij ook uitgebreide ervaring met het pakket ISAH

Vertel mij meer over ISAH