21 Nov 2010 | ,

WTell koppelt met Microsoft SQL Server

Met de overgang van de Sybase database naar de MSSQL database van ISAH, zal WTell welke met ISAH communiceert ook mee moeten.  Dit is de reden waarom de afgelopen periode een koppeling is gemaakt met MSSQL en deze voor u uitvoering is getest.  In principe zal de code welke met Sybase werkt nu ook gewoon onder MSSQL moeten werken. Hierdoor heeft u in principe wat betreft WTell een eenvoudige conversie.

WTell werkt nu met MSSQL

De afgelopen weken is op de achtergrond de wijze waarop WTell met de database communiceert gewijzigd, waarbij de communicatie met Sybase is aangepast. Hierdoor is het nu mogelijk dat met behulp van dezelfde instellingen een connectie met een Microsoft SQL server kan worden gemaakt. Deze aanpassing is uitgevoerd om de omzetting van ISAH naar Microsoft SQL voor te zijn en voor de klanten de verbinding goed te hebben getest.

Deze verbinding zal de komende periode voor u vanzelfsprekend worden getest, omdat bij enkele nieuwe klanten welke werken met Microsoft Dynamics deze verbinding zal worden gebruikt, waarbij uiteraard grotendeels dezelfde code wordt gebruikt.

Niet alles is nu vanzelfsprekend.

De meeste onderdelen van WTell zijn inmiddels modulair opgezet en grotendeels database onafhankelijk. Mocht u echter van plan zijn om van Sybase naar Microsoft SQL over te stappen, dan wordt u wel aangeraden om deze conversie goed te testen. Dit omdat nu nog onbekend is op welke wijze ISAH de conversie technisch uitvoert en dus hierdoor wel enkele problemen kunnen ontstaan.