23 Aug 2011 | ,

WTell werkt nu met JSF 2.0.

WTell gebruikt om zaken zichtbaar te maken op de webbrowser web framework JSF.  Hiermee is het mogelijk om vrij eenvoudig webpagina's te bouwen waarop u communiceert met uw ERP-applicaties, zoals ISAH. Om in de toekomst de ontwikkeling binnen WTell vlotter te laten verlopen en mee te groeien met de standaard is nu JSF 2.0. geïmplementeerd.

WTell overgezet naar facelets en draait nu op Tomcat7

De afgelopen weken is hard gewerkt om WTell naar JSF 2.0. te upgraden en zijn alle webpagina’s aangepast aan JSF 2.0, waarbinnen nu gebruik wordt gemaakt van facelets in plaats van JSP’s. Tevens wordt Tomcat 5.5. vervangen door Tomcat 7.

Het grote voordeel is dat nu veel eenvoudiger nieuwe webpagina’s kunnen worden gebouwd en dat de ontwikkeling een stuk sneller zal gaan. Tevens is het veel eenvoudiger om nu met WTell Mobile te koppelen waardoor u veel vlotter vanuit uw iPad of mobiele telefoon gebruik kunt maken van WTell.

In de nabije toekomst zullen de webpagina’s verder worden aangepast, waarbij vlottere aanpassingen van schermen zullen verschijnen door betere Ajax-functionaliteit. Tevens komt drag en drop functionaliteit beschikbaar en zullen overzichtsschermen worden aangepast.

Klanten hoeven in principe niks te doen.

De 40 klanten welke gebruik maken van WTell hoeven in principe niks te doen. Bij een nieuwe aanpassing wordt de update automatisch geïnstalleerd.

Uiteraard wel even testen

Wel is het verstandig om snel te testen of alle webpagina’s goed opstarten, omdat van de webpagina’s alleen view laag (weergave) van WTell zijn aangepast, zal uw bedrijfslogica en databasecode geen problemen van deze update ondervinden. Dit door gelaagde en modulaire opbouw van WTell, hetgeen het beheer en het aanpassen van code een stuk eenvoudiger maakt.